Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske pustile su 29. oktobra u probni rad novi sistem staničnog osiguranja u željezničkoj stanici Ukrina.

Savremeni signalno-sigurnosni uređaji tipa ESTW L 95, koji će obezbijediti ubrzan i bezbjedan protok saobraćaja, instalisani su i u službenim mjestima Stanovi, Rudanka i Dragalovci koji će do sredine novembra takođe biti pušteni u probni rad.

Vrijednost nabavljene opreme i izvršenih radova na osiguranju stanice Ukrina, sa putnim prelazom u staničnom području, je dva miliona evra, a ukupna vrijednost ugovorenih radova za sve četiri stanice sedam miliona evra.

- Ukrina je peta stanica na prugama ŽRS u kojoj je u radu novi elektronski sistem osiguranja i predstavlja nastavak aktivnosti na rehabilitaciji i modernizaciji željezničke infrastrukture u Republici Srpskoj – rekao je Dimšo Todorović, zamjenik izvršnog direktora Poslova infrastrukture.

On je najavio da će od iduće godine biti nastavljeni radovi i na osiguranju ostalih stanica na pružnim dionicama Doboj–Banjaluka i Doboj–Šamac, čime se, pored već izvršene velike opravke pruge S. Kostajnica – Banjaluka i realizacijom projekata iz oblasti signalizacije i telekomunikacija, podiže nivo bezbjednosti i urednosti željezničkog saobraćaja, povećava propusna moć pruge i olakšava tehnološki proces rada.

Osiguranje stanice Ukrina sa putnim prelazom u staničnom području realizovala je kompanija „Thales Rail Signallimg Solutions“ iz Štutgarta, kao podizvođači angažovana su domaća preduzeća „Telemax“ i „Elnos“ iz Banjaluke i „7. novembar“ iz Doboja, a veliki doprinos dali su i zaposleni na željeznici koji su bili uključeni u projekat osiguranja.

Zadovoljstvo zbog uspješno završenog posla nije krio ni predstavnik izvođača, kao ni šef stanice Ukrina Živko Đurđević ističući da će nova generacija sistema staničnog osiguranja olakšati rad staničnog osoblja i osigurati ubrzan i bezbjedan protok saobraćaja.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com