Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U stanici Dragalovci su ugrađeni i petog novembra 2013. godine pušteni u probni rad najsavremeniji signalno-sigurnosni uređaji njemačkog proizvođača „Thales“. Predsjednik interne tehničke komisije Željeznica Republike Srpske (ŽRS) DraganŽigić upisao je u saobraćajni dnevnik da su uređaji pušteni u probni rad i na taj način simbolično označio početak rada uređaja tipa ESTW L 90 5.

Kao dio istog projekta osiguranja stanice Dragalovci u tromjesečnom probnom radu su i elektronski signalno-sigurnosni uređaji za osiguranje putnog prelaza.

- Funkcionalnom ispitivanju podliježu i uređaji za grijanje skretnica u zimskim uslovima. Probni rad će trajati tri mjeseca kako bi se ispitala pouzdanost i kvalitet opreme – kaže Mladen Kuravica, šef saobraćajno-transportne službe ŽRS.

Otpravnici i skretničari koji će rukovati opremom završili su stručnu obuku koju su realizovali visokostručni radnici ŽRS sa sertifikatima izdatim od Univerzitetskog centra „Thales“ iz Štutgarta.

Puštanjem u probni rad ovih uređaja dvostruko je smanjen broj skretničara pa će umjesto 10, u stanici Dragalovci raditi samo pet skretničara.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com