Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

I pored dogovora o načinu izmirivanja duga ŽRS prema ŽFBH, koji je postignut 19. novembra u Doboju, te zajedničke konstatacije da bi uvođenje transportnog ograničenja i jednoj i drugoj kompaniji nanijelo štetu, ŽFBH su posegnule za ovom mjerom i 22. uvele transportno ograničenje za određene robe koje se prevoze željeznicom.

Zbog toga na prugama ŽRS sedam vozova natovarenih željeznom rudom čeka na nastavak putovanja do zeničkog Mitala, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj 25. novembra 2013. godine u Doboju. Uvedeno transportno ograničenje odnosi se na željeznu rudu, boksit i drvo.

- Posljedice ove blokade su, pored sedam vozova punih željezne rude koji stoje u stanici u Doboju i obustavljen utovar robe u stanici Omarska za Arcerol Mital u Zenici. S obzirom da do kraja godine imamo obavezu da prevozimo po šest vozova dnevno za kompaniju Arcelor Mital iz Zenice, transportnim ograničenjem po osnovu samo tog prevoza ŽRS su trenutno u gubitku oko 220.000 KM ili 60.000 KM dnevno – rekao je izvršni direktor Poslova prevoza Draženko Todorović.

Branislav Đurica, izvršni direktor Ekonomskih poslova u Željeznicama Srpske ovakav potez Željeznica Federacije BiH smatra nekorektnim, jer su ŽRS sve što je dogovoreno na sastanku u Doboju u vrlo kratkom roku i ispoštovale.

On je novinarima pojasnio da ŽRS imaju dug prema ŽFBH, ali ne u visini koju njihovi predstavnici prezentuju javnosti.

To je ustanovljeno i na zajedničkom sastanku, a i dan kasnije nakon usaglašavanja međusobnih obaveza i potraživanja od strane finansijskih službi.

- Knjigovodstveni nominalni dug koji imamo prema ŽFBH je oko 4,5 miliona KM, od čega se na Mital odnosi 1,8 miliona KM i na Aluminu 880.000 KM. Taj dug još nije dospio na naplatu, s obzirom na ugovorene uslove plaćanja koji dospijeva sukcesivno u narednih 60 dana, nakon čega ŽRS izmiruju svoje obaveze prema ŽFBH – pojasnio je Đurica.

Ostatak duga od 1,82 miliona KM je posljedica nenaplaćenih potraživanja od Alumine Zvornik i Unisa Derventa, čija su ukupna dugovanja znatno veća od ovog duga.

Na konferenciji je istaknuta zabrinjavajuća činjenica evidentnog velikog pada prevoza roba ŽFBH u kojima učestvuju i ŽRS, što utiče na ostvarenje planiranog obima prevoza roba.

- Analiza koja je vršena za proteklih 14 godina pokazala je da su ŽFBH osam godina dugovale nama, pa ipak nikada nismo ni pomislili na uvođenje transportnog ograničenja. Blokadu smatramo nekorektnim potezom, prvenstveno jer su postojali precizni dogovori kako da se prevaziđe ova situacija koje smo ispoštovali – rekao je Đurica.

O novonastaloj situaciji zbog transportnog ograničenja, koje je i dalje na snazi, sutra će raspravljati Uprava i Nadzorni odbor na vanrednoj sjednici.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com