Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

- Radovi su odrađeni kvalitetno, vagoni su pripremljeni za brzinu kretanja pod opterećenjem do 100 kilometara na čas, dok prazni mogu da dostižu brzine i do 120 kilometara na čas. Na probnoj vožnji nismo uočili nedostatke i zadovoljni smo činjenicom da smo za vrlo kratko vrijeme dobili 50 novih vagona - ocijenio je Veljko Vuković, direktor Sektora za održavanje šinskih vozila (OŠV) Banjaluka.

Sredstva za realizaciju projekta obezbjeđena su ugovorom o kreditu između Vlad Srbije i Vlade Republike Srpske. Iz tih sredstava 195 vagona će u subotičkoj firmi biti remontovano dok će 50 kola biti u potpunosti rekonstruisano.

-Sa rekonstruisanim vagonima Željeznice Republike Srpske dobijaju praktično novi vagon gde smo zadržali samo donje postolje i željezničku opremu, dok je sanduk kompletno nov. Očekujemo da do kraja godine isporučimo i ostale vagone, čime će ugovor biti kompletno realizovan - istakla je Dajana Livingston, komercijalni direktor kompanije "Tatravagonka-Bratstvo".

U procesu rekonstrukcije vagoni tipa “Gas” prepravljeni su vagone tipa “Eaos”, a cjelokupan proces pratio je kontrolno-prijemni organ Željeznica Republike Srpske. Vagoni ovog tipa pogodni su za transport ruda, drveta i svih vrsta rasutih tereta.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com