Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Voz Željeznica Republike Srpske koji je jutros saobraćao na relaciji Novi Grad – Banjaluka, bezbedno se zaustavio u neposrednoj blizini putnog prelaza „Zalužani“ iz razloga kvara na pomoćnim pogonima lokomotive.

Opširnije...

Sinoć u 20 časova i 32 minuta između željezničkih stanica Omarska i Prijedor na putnom prelazu u naselju Topolik, dogodio se udes u kome je tragično nastradala ženska osoba.

Opširnije...

Sinoć 10.01.2021. godine  u 21 čas i 15 minuta na prostoru želјezničke stanice u Prijedoru, usled nedozvolјenog kretanja grupe dečaka između koloseka i penjanja na cisternu, od posledica strujnog udara tragično je nastradao B.S. 2004 godište.

Opširnije...

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju stanovništvo koje živi ili se kreće u neposrednoj blizini pruge, da će radnici Sekcije za održavanje pruga Banja Luka u periodu od 08.07.2020. do 20.07.2020. godine, vršiti hemijsko tretiranje korova po pruzi.

Opširnije...

Želјeznice Republike Srpske obaveštavaju javnost da je u ponedelјak 15.06.2020. godine oko 14 časova u stanici Vrbanja, došlo je do vanrednog događaja uzrokovanog prirodnom elementarnom nepogodom.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com