Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Radionica Banjaluka vrši tekuće i investiciono održavanje željezničkih voznih sredstava: putničkih kola svih serija (u nivou velike, srednje, male i tekuće opravke) i vozila za željezničke svrhe (glavna i tekuća opravka).
Radionica vrši rekonstrukciju, modifikaciju i revitalizaciju putničkih kola za saobraćaj na prugama uzanog kolosijeka zapotrebe turističke pruge ŽRS.
Obavlja limarsko-farbarske radove dizel i elektrolokomotiva.
Raspolaže savremenom elektroprobnicom za dijagnostifikovanje električnih uređaja i postrojenja grijanja i rasvjete na putničkim kolima.
U sastavu radionice je i savremena lakirnica za zaštitu, farbanje i lakiranje svih voznih sredstava Željeznica RepublikeSrpske.
Modernizovana mašinska oprema neophodna za održavanje svih voznih sredstava kojom raspolaže omogućava pružanje usluga zadruge željezničke uprave, ali i za privredne subjekte van željezničkih sistema.
Radionica posjeduje sertifikat ISO 9001: 2000.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com