Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Kondukter Željeznica RS Žarko Bujić, u lokalnom vozu Banja Luka – Dobrljin, pronašao je i vratio izgubljeni novčanik putnika Dragana Mamića iz Prijedora. Iako je u novčaniku bilo sedamdesetak maraka gest konduktera Bujića je vrijedan pažnje.

- Da je bilo i više novca isto bih postupio. Novčanik sam pronašao na sjedištu i na osnovu ličnih dokumenata sam saznao ko je vlasnik. Čim je voz stigao u stanicu Prijedor, šefu stanice sam predao izgubljeni novčanik. Porodici Mamić mnogo znači što su dobili natrag svoje stvari jer mnogo je peripetija samo da se obnove lični dokumenti koje je zaboravni putnik ostavio – objašnjava kondukter Žarko Bujić.
Putnici često u vozovima zaboravljaju stvari, od jeftinih kišobrana do skupih predmeta. Ovo nije prvi put da konduktersko osoblje vraća izgubljene stvari putnicima.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com