Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Ministarstvo saoabraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, izdalo je Željeznicama Republike Srpske odobrenje za privremenu obustavu drumskog  saobraćaja, na regionalnom putu Petrovo Novo –Doboj, preko putnog prelaza u kilometru 37+398, u mestu Kakmuž – zaseok Slatine.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju javnost da će u dane 18. i 19. marta 2020. godine u vremenskom periodu od  08,00 do 14,00 časova, zbog izvođenja radova na sanaciji putnog prelaza, privremeno biti obustavljen drumski saobraćaj.

Izmena režima drumskog saobraćaja biće provedena postavljanjem saobraćajne signalizacije bez ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, a u skladu sa Elaboratom saobraćajne signalizacije i opreme puta, odnosno preusmeravanjem drumskog saobraćaja na alternativne pravce, radi sanacije putnog prelaza u kilometru 37+398 na delu pruge Petrovo Novo – Doboj.

Željeznice Republike Srpske se zahvaljuju svim učesnicima u saobraćaju, na razumevanju i strpljenju dok traju radovi.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com