Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju korisnike željezničkih usluga da je u skladu sa trenutnom situacijom u cilju sprečavanja širenja infekcije COVID -19,  postignut dogovor o saobraćanju vozova kroz stanicu Zvornik Novi,  sa preduzećem „Srbija Kargo a.d.Beograd.“

Od danas 18.3.2020. godine željeznička stanica Zvornik Novi, biće zatvorena za saobraćaj vozova u vremenskom periodu od 19.00 do 07.00 časova ujutru.

Ova mera o saobraćanju vozova u noćnom terminu biće na snazi do daljnjeg.

Željeznice Republike Srpske se zahvaljuju na razumevanju, strpljenju i odgovornom ponašanju, svim učesnicima i korisnicima željezničkog saobraćaja.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com