Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju putnike, korisnike željezničkog saobraćaja, da se uz saglasnost Ministarstva saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, a u cilju prevencije i sprečavanja širenja korona virusa, od četvrtka 19.3.2020. godine, redukuje lokalni putnički saobraćaj.

Putnike će od četvrtka 19.3.2020. godine, prevoziti samo prvi jutarnji i poslednji večernji vozovi Željeznica Republike Srpske i to:

Na relaciji Doboj – Banjaluka - Doboj putnike će prevoziti prvi jutarnji voz, sa polaskom iz Doboja u 04.26. i poslednji večernji sa polaskom u 19.25 časova, kao i  prvi jutarnji voz sa polaskom iz Banjaluke u 04.39 i poslednji večernji sa polaskom u 19.30 časova.

Na relaciji Banjaluka – Novi Grad / Dobrljin – Banjaluka putnike će prevoziti prvi jutanji voz sa polaskom iz Banjaluke u 04.00 i poslednji večernji sa polaskom u 19.25. časova, kao i prvi jutarnji voz iz Novog Grada sa polaskom u 04.29. i poslednji večernji iz Dobrljina sa polaskom u 18.32 časova.

Na relaciji Doboj – Petrovo Novo – Doboj putnike će prevoziti prvi jutarnji voz sa polaskom iz Doboja u 04.31. i poslednji večernji sa polaskom u 19.32. časova, kao i prvi jutarnji voz iz Petrova Novog sa polaskom u 05.36. i poslednji večernji sa polaskom u 20.35. časova.

Željeznice Republike Srpske zahvaljuju se na razumevanju, strpljenju i odgovornom ponašanju svim korisnicima željezničkog saobraćaja, tokom trajanja novonastale vanredne situacije.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com