Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obavještavaju stanovništvo koje živi ili se kreće u neposrednoj blizini pruge da će radnici Sekcije za održavanje pruga Doboj, u periodu od 12. maja do 30. juna 2020. ove godine, vršiti uništavanje korova po pruzi.

Akcijom su obuhvaćeni pružni pravci: entitetska granica – Šamac – Doboj – Rječica – entitetska granica, entitetska granica – Petrovo Novo – Doboj, Doboj – Prisoje, državna granica – Brčko – entitetska granica, entitetska granica – Caparde – Zvornik Novi – državna granica i državna granica – Vardište – Višegrad, na dijelovima pruge koje održava Sekcija ZOP Doboj.

Za uništavanje korova koristiće se hemijsko sredstvo totalni herbicid aktivna materija glifosat – monoizopropilamino soli, razrijeđen sa vodom. Tretiranje će se vršiti motornom pumpom i ručnim prskalicama uz primjenu odgovarajućih zaštitnih mjera. 

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com