Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Voz Željeznica Republike Srpske koji je jutros saobraćao na relaciji Novi Grad – Banjaluka, bezbedno se zaustavio u neposrednoj blizini putnog prelaza „Zalužani“ iz razloga kvara na pomoćnim pogonima lokomotive.

Voz je zaustavljen uz prethodno preduzete sve neophodne propisane mere, na osiguranju bezbednosti odvijanja željezničkog i drumskog saobraćaja.

Nakon što je voz zaustavljen, rampa na putnom prelazu je podignuta, kako ne bi došlo do zastoja u odvijanju drumskog saobraćaj preko putnog prelaza.

Lokomotiva na kojoj je došlo do kvara pomoćnog pogona, otpremljena je u depo vuče vozova u Banjaluci, a redovan željeznički saobraćaj uspostavljen je u 7 časova i 11 minuta.

Željeznički i drumski saobraćaj niti u jednom trenutku nije bio ugrožen.

Kako je u toku kampanja „Oprezni paze na putne prelaze“ koju Željeznice Republike Srpske provode zajedno u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS i nadležnim republičkim ministarstvima, podsećamo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno odgovorni i poštuju saobraćajne propise.

Dezinformacije koje se plasiraju u određenim medijima vezane za slučaj koji se dogodio na putnom prelazu u „Zalužanima“, nisu dobra vodilja u okviru podizanju nivoa svesti i veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Zato poštujmo propise i sačuvajmo živote.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com