Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju stanovnike Doboja da je počela sanacija pešakog mosta „Pasarela“ pored  željezničke stanice u Doboju.

U toku su radovi na antikorozivnoj zaštiti pešačkog mosta.

Radovi na na atikorozivnoj zaštiti pešačkog mosta počeli su 1. jula i trajaće do 15. avgusta 2021. godine, a pešački most u tom periodu biće zatvoren za pešake.

Željeznice Republike Srpske mole stanovništvo i ostale meštane obližnjih mesnih zajednica  koji svakodnevno  koristi pešački most, za strpljenjei razumevanje dok traju radovi, te da u cilju lične i opšte bezbednosti, koriste druge alternativne pravce.

U toku izvođenja radova nije dozvoljeno kretanje oko i ispod pešačkog mosta, a vozači koji koriste parking ispred željezničke stanice u Doboju, dužni su da svoje automobile parkiraju na bezbednoj udaljenosti, kako ne bi dolazilo do neželjenih oštećenja na vozilima prilikom izvođenja radova.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com