19.06.2024

Vijesti

Austrijske želјeznice zainteresovane za uspostavlјanje saradnje

Austrijske želјeznice zainteresovane za uspostavlјanje saradnje

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedelјko Čubrilović i generalni direktor Želјeznica Republike Srpske Slađan Jović, sastali su se danas u Beču sa rukovodstvom Austrijskih državnih želјeznica na temu uspostavlјanja saradnje u oblasti želјezničkog saobraćaja i unapređenja želјezničke infrastrukture u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o remontu vagona Austrijskih želјeznica u radionicama Želјeznica Republike Srpske, uspostavlјanju želјezničke linije Doboj-Banja Luka-Beč i otvaranju robnog pretovarnog terminala na području Republike Srpske.

Rukovodstvo Austrijskih želјeznica iskazalo je interes za uspostavlјanjem zajedničkih poslovnih aktivnosti sa resornim ministarstvom i Želјeznicama Republike Srpske i podršku razvoju želјezničkog saobraćaja u Republici Srpskoj.

Sagovornici su konstatovali da je unapređenje želјezničkog saobraćaja prioritet od strateškog značaja, te iskazali opredjelјenje obje strane za buduću saradnju na projektima u oblasti želјezničke infrastrukture.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Austrijske želјeznice zainteresovane za uspostavlјanje saradnje alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Austrijske želјeznice zainteresovane za uspostavlјanje saradnje alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Austrijske želјeznice zainteresovane za uspostavlјanje saradnje alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Austrijske želјeznice zainteresovane za uspostavlјanje saradnje