28.05.2022

Vanredni događaj u Novom Gradu

Vanredni događaj u Novom Gradu

Nepoštovanje saobraćajnih propisa kao i neprilagođena brzina vožnje drumskog vozila, prouzrokovale su noćas u 02.45 časova,vanredni događaj na putnom prelazu „Blok 5“ u Novom Gradu.

Putnički automobil sleteo je sa puta i tom prilikom udarivši u deo saobraćajne signalizacije, došlo je do prevrtanja, kada se automobil zaustavio naslonivši se na stub kontaktne mreže.

Na lice mesta po prijavi vanrednog događaja, izašle su nadležne sluzbe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.

U vozilu su bila dva lica koja su se kretala magistralnim putem iz pravca Prijedora ka Novom Gradu.

Na sreću, prema saznanjima koja imamo, oba lica zadobila su samo lakše telesne povrede.

Željeznički saobraćaj nakon završenog uviđaja, pušten je u redovan rad u 06 časova i 34 minuta.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve ućesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj naćin izbeći i smanjiti nezgode i udesi i nezgode, koji mogu imati tragične posledice.

Preventivne aktivnosti u okviru kampanje „Oprezni paze na pružne prelaze“ su u toku sa ciljem povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja u Republici Srpskoj sa akcentom na putne prelaze.

Preventivnim aktivnostima želi se uticati na promenu stavova i buđenja svesti i lične odgovornosti, kod svih učesnika u saobraćaju, prilikom kretanja putem koji prelazi preko i pored želјezničke pruge.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj u Novom Gradu alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj u Novom Gradu alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj u Novom Gradu