Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Na godišnjem nivou ŽRS a.d.Doboj preveze oko 5 000 000 tona raznih vrsta roba, od toga oko 50 % čine robe za izvoz, 20% robe u uvozu i 30% robe u tranzitu. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju. Prevoz stvari se vrši kao pojedinačne pošiljke, grupe kola i maršrute. Ugovori se sklapaju na osnovu odredbi Tarife za prevoz stvari RT- 131, dio 1, gdje su definisani opšti, posebni i dodatni uslovi za prevoz stvari. Tarifa za prevoz stvari je javna i može se dobiti na uvid u Željeznicama Republike Srpske a.d.Doboj u Sektoru za tarife kontrolu prihoda i obračun.

Željeznice Republike Srpske a.d.
Sektor za željezničke komercijalne poslove
Ulica Svetog Save 71, 74000 Doboj
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
Tel/Fax: +387 53 242 070
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com