10.09.2021

Vijesti

Banjalučki mališani u poseti Željeznicama Republike Srpske

Banjalučki mališani u poseti Željeznicama Republike Srpske

Željeznice Republike Srpske i ove godine bile su domaćini za ukupno 25 mališana uzrasta od tri do pet godina iz predškolske ustanove „Pertlica“ iz Banjaluke, u okviru prvih saznanja o funkcionisanju željezničkog saobraćaja.

Mališani iz banjalučkog vrtića „Pertlica“zajedno sa svojim vaspitačima, u okviru edukativnog programa tokom meseca septembra i upoznavanja sa različitim vrstama saobraćaja, posetili su željezničku stanicu u Banjaluci.

Tom prilikom izvršno osoblje željezničke stanice u Banjaluci, mališane je upoznalo sa funkcionisanjem željezničkog saobraćaja, te su im pruženi odgovori na sva zanimljiva pitanja koja je vesela družina imala za naše željezničare.

Obišli su stanicu i perone, videli na koji način vozovi voze, upoznali su se sa radom otpravnika, šefa stanice, mašinovođe, manevriste i konduktera, smestili se u voz i uživali u vožnji za koju su izrazili iskreno dečije oduševljenje, te želju da je uskoro ponove.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Banjalučki mališani u poseti Željeznicama Republike Srpske alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Banjalučki mališani u poseti Željeznicama Republike Srpske alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Banjalučki mališani u poseti Željeznicama Republike Srpske alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Banjalučki mališani u poseti Željeznicama Republike Srpske